12 години след срутването на кулите близнаци - 11 Септември 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Септември » 11 » 12 години след срутването на кулите близнаци
09:46
12 години след срутването на кулите близнаци

Преди 12 години САЩ  записа в историята си една от най-големите трагедии  в света  - човешка драма,строителна катастрофа ,срив на икономиката.

Предистория на 11.09.2001г.

В  8,46 ч. Самолет на American Airlines AA Flight 11 разбива в North Tower на WTC.

В 9,03 ч самолет на United Airlines UA Flight 175 се разбива в South Tower на WTC.

Двата самолета са Boeing 767. В момента на сблъсъка тяхното гориво е около 38 тона. 1/3 от него изгаря навън като голямо огнено кълбо, останалото гориво около 25 тона се разлива в сградите и предизвиква пожари.

След дълги неразбирателства къде са отвлечените самолети!? са вдигнати два изтребителя от база Otis Air Force Base в 8,52 ч., които в момента на удара на втория самолет 9,03 ч са на повече от 22 минути от Ню-Йорк. Реакцията им е закъсняла.


Кулите близнаци са огромни сдания – 110 етажа и още 7 етажа в земята, основата им е 64х64 м или 4016 кв. м Всяка е изградена от 96 000 тона висококачествена стомана стандарт ASTM E 119, издържаща на температура 2000F (1013 C) няколко часа и 175 000 куб. м. бетон и тежи около 500 000 тона. Проектирани са да издържат на урагани, силни ветрове, на бомби, на удар от самолет Boeing 707, който не се различава съществено от  Boeing 767. Проектирани са да издържат 3 часа пожар, време достатъчно за евакуация.


Конструкцията на всяка кула представлява стоманено ядро от 47 колони от основите до върха, свързани помежду си с по-малки стоманени ферми.


Това е сечението на една от 47 – те колони:

Между ядрото и външните стени, изградени от стоманени ферми по около 5 тона всяка се поставят стоманени подове, които лягат върху планки и се свързват с болтове 5/8” и 1”, а върху тях се излива бетон 10 см. На всеки 10 дена по тази технология са били построявани по 3 етажа.

След ударите на самолетите в кулите 25 тона керосин се разливат във всяка от тях и предизвикват пожари. 11/9/2001 г. е бил ден почти без вятър. От фото и видеоматерииалите се вижда, че пожарите не са с висока температура, за това говори черния дим. Специалистите оценяват температурата на горене в кулите на 1700 F (927 C), която е недостатъчна да размекне високачествената стомана.

                                          Ню-Йорк 11.09.2001г – 9,59 ч.

След 57 минути пожар с неактивно горене South Tower се срутва до основи. 30 минути по-късно се срутва и North Tower след 102 м. пожар с неактивно горене. Официалната версия: Пожарите предизвикани от горивото стигнали до основите на сградите!!! са размекнали висококачествената стомана, тя не може да поеме големия товар и сградите се срутват. Двете кули се срутват за около 10 секунди, което означава че са падали свободно !!!, т.е. долните етажи не оказват никакво съпротивление. Та коя е причината двете кули да се срутят по един и същи начин и почти еднакво време?

 Willy Rodruiges старши пазач в North Tower разказва, че секунди преди удара на първия самолет е имало взрив в основите на кулата. По-късно ще се разбере, че те са 9,2 секунди – един бизнесмен е записвал заседанието на служителите си и там ясно се чуват взрива и удара на самолета след 9,2 секунди..

От думите на Willy Rodruiges се разбира, че е имало взрив в основата на North Tower. Въпреки, че е награден за това, че е спасил 35 човека на 11/9 неговите показания, както и показанията на оцелелите полицаи и пожарникари не се вземат под внимание. Той говори също и за експлозии на горните етажи, за които му е обяснено, че са били от газови бутилки от кухните, само че казва той: „В сгради от клас А такива не се допускат!” 

За експлозии говорят и пожарникарите, чиито разговори са дадени на публиката едва през 2002 г. В един от тях пожарникаря Орио Палмер, стигнал до 78 етаж на South Tower се обръща към централата: „Стълба 15, 78 етаж. Имаме две изолирани огнища на пожар. Можем да ги загасим с две линии(маркуча)”. От думите му може да се заключи, че пожарът не е бил с голяма сила и висока температура.

Екплозии, взривове? Тогава кой ги е поставил? Арабите? Едва ли! Бил Фонтейн финансов анализатор, работил във WTC разказва, че седмица преди 11/9 е имало внезапни и странни тренировки, при които са евакуирани сгради  WTC 1,2 и 7. Някакво съвпадение? На 06.09.2001 е премахната охраната с кучета търсещи експлозиви! Други очевидци говорят за странен прах от бетон в офисите и момчета, носещи кашони с кабели, които запитани какво правят отговаряли, че прекарват нов интернет. Като се има впредвид размерите на WTC 1,2 и 7 едва ли за няколко дни могат да се поставят толкова много взривни устройства. През 1996 г. фирма Securacom охраняваща WTC печели конкурс за нова охранителна система на стойност 8,3 милиона долара и го изпълнява до 2000г. През това време е по-вероятно да са поставени взривните устройства.

Още ли има съмнения, че срутването на WTC 1 и 2 не се дължи на пожарите в тях, а на контролирони взривове? Тогава да разгледаме един шот от вече започналото срутване на South Tower.
На него ясно се виждат последователността на взривовете и техните проблясъци.
А това е хоризонтален взрив от срутването на  North Tower наречен squib – дължината му е около 15 метра !!! Целта му е да разкъса вертикалните колони и да подпомогне срутването на сградата събаряна с взрив.

Срутването на WTC е регистрирано от обсерваторията на Колумбийския университет в Палисейдс, щат Ню-Йорк - South Tower предизвиква земетресение 2,1, а North Tower 2,3. Уредите регистрират също подземен взрив, равняващ се на 36 тона амониев нитрат на 32 км, т.е. в  Ню-Йорк, който е предизвикал земетресение 1-2 бала. 5 седмици след „атентатие” в основите на кулите все още е намиран разтопен метал. От къде ли се е взел? Бетонът от кулите е буквално разпрашен и е покривал Манхатън с дебелина няколко сантиметра.

Още един характерен елемент от контролирано събаряне на сгради с взрив – разтопена от термайт стоманена греда в основите на една от кулите.


От къде ли се е взела силата, която е изхвърлила тази стоманена 5 тонна греда на повече от 50 метра и да я забие като перце в съседен небостъргач? Такива като нея има десетки.  

През 2009 г. екип от специалисти начело с проф. Стивън Джонс откриха и доказаха наличие на активен термичен материал термайт в 4 проби от праха покрил Манхатън – 10 минути след падането на  North Tower, две на 12.9 и седмица след 11/9.

Категория: Анализ | Преглеждания: 1569 | Добавено от: admin | Тагове: 12, кулите, След, Близнаци, години, срутването, НА | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: