Българска фирма в Белгия с глоба - 29 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 29 » Българска фирма в Белгия с глоба
09:50
Българска фирма в Белгия с глоба
Българската фирма "Топ строй 2003" е осъдена в Белгия на глоба от над 117 хиляди евро и конфискация на имущество заради експлоатация на български работници, съобщава белгийската преса.

Белгийски съд реши, че при строежа на затвор и новата сграда на НАТО наетите от фирмата български работници получавали твърде малко, работели твърде много и живеели при недобри условия, съобщи кореспондентът на БНТ в Брюксел.


Нарушенията са станали при строежа на затвор в Марш-ен-Фамен и на новата сграда на НАТО. Заради това, че наети от нея почти двеста българи били експлоатирани, "Топ Строй 2003" е осъдена да плати 177 600 евро глоба и конфискация на имущество на стойност над 350 хиляди евро - сумата, спечелена в ущърб на работниците.

Делото беше заведено преди месец от 14 строители, а проверка на прокуратурата показа, че те са получавали по 6 евро на час, вместо по минималните 15, както е по закон. Понякога българите били задължавани да работят в събота, а част от тях - 70 - били принудени да живеят в една къща, по девет души в стая.


Когато преди месец беше даден ход на делото, пред БНТ бившият управител на фирмата Александър Симеонов призна, че има проблем с неизплатени заплати. Той обясни, че причината е, че фирмата има да получава от белгийска компания 260 хиляди евро и докато тези пари не бъдат разплатени не може да се изплатят и заплатите на работниците. Оказва се, че българската компания е четвърти подизпълнител и очаква да получи пари.

Затворът в Марш-ен-Фамен очаква първите "осъдени души" през 02.11.2013г
Проектът е с формата на цвете ръководен от Eiffage, Valens, Duchên с формата на цвете.

Категория: Новина | Преглеждания: 475 | Добавено от: admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: