Български фирми строят стадиони и хотели в Катар - 3 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 3 » Български фирми строят стадиони и хотели в Катар
18:24
Български фирми строят стадиони и хотели в Катар
Бургаски строителни фирми се готвят да атакуват Катар с изгодни оферти за строителство на стадиони, хотели и пътища. Предприемачите са направили първа среща и са проучили условията, при които могат да се включат в строежите за Мондиала през 2022 г.

Това стана ясно по време на форум в Поморие, организиран от българо-арабска бизнес асоциация. Неин председател е бургазлията от ливански произход и бивш общински съветник Зиад ел Масри. Той е лобирал Бургас да бъде една от трите дестинации в Европа, които ще имат контакт с Катар по проектите за световното първенство по футбол. Останалите две горещи точки, където ще се водят преговори, са Германия и Великобритания.

Оттук нататък е въпрос на инициатива и хъс колко бургаски фирми ще успеят да подпишат договор за апетитните строителни проекти. Общо 186 млрд. долара са предвидени в Катар за подготовка за Мондиала.

На срещата е присъствал и бизнесмен от Египет, който има фирма в Катар. Той разяснил пред бургаските бизнесмени основните аспекти от местното законодателство и условията за работа. Сред най-важните проекти, които тепърва предстоят в Катар, са изграждане на метро и комплекс от хотелски сгради по крайбрежието. Ще се строят и нови стадиони, предстои да се завърши и проектът за мост между островната държава Бахрейн и Катар, като част от него ще бъде под водата. В плановете влиза и изграждане на няколко небостъргача с амбицията да бият по височина световните рекорди.

Категория: Новина | Преглеждания: 520 | Добавено от: admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: