ЕVN България предлага услугата термография на сгради - 21 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 21 » ЕVN България предлага услугата термография на сгради
17:04
ЕVN България предлага услугата термография на сгради
От месец октомври EVN България предлага нова услуга – термографско обслeдване на сгради.
Услугата е достъпна за всички клиенти, които ползват услугите на дружеството в Югоизточна България по доставка на електро- и топлоенергия.
                                   
Чрез новата услуга клиентите могат да извършват прецизно и цялостно енергийно изследване на своя дом, цяла сграда, както и на един или няколко жилищни входа.

Термографското заснемане е възможно само по време на зимните месеци от ноември до март включително, като услугата се извършва вечер в присъствието на клиента.
Обследването се извършва от специалисти на EVN България чрез използването на специализирана техника – термографска камера.
 
Източник : Gradat.bg
 
Уредът е модерна инфрачервена камера, представител на една от водещите марки на пазара при термовизионните камери. С помощта на камерата невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в инфрачервени снимки – т. нар. термограми.
На термограмите разпределението на топлината по повърхността на изследваните елементи се визуализира в различни цветове според измерените температурни стойности, като светлите цветове отговарят на топли повърхности, а тъмните цветове – на студени.

По този начин термографията прави възможно да се видят загубите на топлинна енергия, да се установят точно местата и причините за тях. Анализът на температурното разпределение в термограмите дава възможност да се локализират точно неуплътнените и проблемни зони от външната конструкция на сградите с повишена топлопроводимост.
Посредством термографското обследване клиентите могат да установят енергийното състояние на външните стени на имота, качеството на изолацията, местата с висока загуба на енергия, както и дефектни връзки по конструкцията. В допълнение се предоставя информация за евентуални проблеми във вътрешните инсталации и местата с риск от влага и мухъл.

EVN България предлага термографско обследване се в два варианта:
външна термография на сграда - професионално термографско изследване на външните конструкции на сградата.
външна и вътрешна термография на имот от сграда - професионално термографско изследване на външните и вътрешни конструкции на имот от сграда (апартамент или офис). При вътрешната термография се извършва и термограма на отоплителни тела – напр. радиатори от отоплителната инсталация.

До 2 работни дни след заявяване на услугата в EVN Офис експерт на EVN България се свързва с клиента и съгласува с него удобно време за посещение. До 5 работни дни след термографското заснемане дружеството предоставя на клиента подробен доклад с външни инфрачервени снимки на сградата и/или отоплителните тела. Експертите на ЕVN България обръщат внимание на откритите места със загуба на енергия и разясняване перспективите за тяхното отстраняване.

Повече информация за услугата и нейните варианти клиентите могат да намерят в интернет-страницата на EVN България.

Категория: Новина | Преглеждания: 323 | Добавено от: admin | Тагове: българия, услугата, термография, НА, сгради, Предлага, ЕVN | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: