Инсталираха първия в света фотоволтаичен тротоар - 7 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 7 » Инсталираха първия в света фотоволтаичен тротоар
08:19
Инсталираха първия в света фотоволтаичен тротоарStudio39 Landscape Architecture и студенти от Соларния институт при университета Джордж Вашингтон са инсталирали първия в света фотоволтаичен тротоар. Студентите и дизайнерите са монтирали общо 27 дълготрайни фотоволтаични панела в паважа на тротоара, за да създадат „соларна пътечка" на нивото на останалата част от плочките. Тя генерира около 400 ват-пика електроенергия. 
                                                

Onyx Solar – испанска фирма, специализирана в сградно-интегрираните фотоволтаици, е проектирала полупрозрачните панели, които приличат на листове от пушен акрил. „Пешеходните" слънчеви панели са интегрирани в малка част от обществения тротоар, така че да равнят със заобикалящите ги плочки. Соларната пътечка се простира на кратко разстояние между залите „Проучване" и „Иновации" на кръстовището на булевард Джордж Вашингтон и „университетската" пресечка. 
                                                   

Фотоволтаичните „павета" могат да произведат максимална енергийна мощност от 400 вата, която се използва за захранване на 450 светодиода, монтирани под панелената пътечка. Системата би могла да захранва и осветлението на близката пешеходна пътека.

Преглеждания: 546 | Добавено от: admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: