Хамалите със своя асоциация - 18 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 18 » Хамалите със своя асоциация
15:03
Хамалите със своя асоциация
Фирмите за премествания и други подобни услуги официално се обединиха под шапката на Българска асоциация за премествания. Учредителите й представиха дейността си на пресконференция днес. "Хамалите се появяват в много специален за всеки човек момент - когато трябва да се премести на ново място", каза председателят на асоциацията Стефан Димитров. За да се намали стреса от преместването е много важно с това да се заемат професионалисти, добави той.
Хамалските услуги съществуват от десетки години, а у нас още нямаме дори българска дума за този вид дейност, каза още Димитров. В същото време в останалите европейски държави съществуват национални браншови организации на фирмите в тази област, както и международна Федерация на националните асоциации по премествания. Ето защо българските официално регистрирани фирми в сектора решихме да се обединим в асоциация, която да защитава общите ни интереси и да е гарант за качеството на услугите, заяви Димитров. В българската асоциация членуват 12 от най-големите фирми за премествания. Те заемат около половината от легалния бизнес с хамалски услуги, но се очаква скоро да се запишат и нови членове, съобщиха учредителите на асоциацията. Има и доста компании в сивия сектор, които не плащат осигуровки, не обявяват оборотите си и ако клиентът не е внимателен, може да се случи така, че всички негови вещи да бъдат натоварени на камион и да изчезнат, коментира Димитров. Той посъветва хората да проучват щателно фирмата за премествания, на която се доверяват.
 
Българска Асоциация за преместванията - информация
 
Услугите по преместване вече са дотолкова развити, че могат да осигурят местене както на личен багаж, така и на цели офиси от едно място на друго не само в рамките на държавата, но и зад граница. За местене на тежки предмети в сгради без асансьори се монтират специални елеватори от външната част на сградите, а всички вещи се опаковат внимателно според специални изисквания, коментираха членовете на асоциацията.

Категория: Новина | Преглеждания: 208 | Добавено от: admin | Тагове: Хамалите, асоциация, своя, със | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: