Международна конференция BGBC GREEN FUTURE в ВСУ "Черноризец Храбър" - 19 Септември 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Септември » 19 » Международна конференция BGBC GREEN FUTURE в ВСУ "Черноризец Храбър"
09:13
Международна конференция BGBC GREEN FUTURE в ВСУ "Черноризец Храбър"
На 20 септември във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, в рамките на Световната седмица за устойчиво строителство ще се проведе Международната конференция BGBC GREEN FUTURE - платформа за обмен на професионална експертиза, насърчаване на политики и генериране на идеи.


Събитието се фокусира върху актуалните теми, пред които е изправен целия строителен сектор по света – устойчива реконструкция и реновиране на съществуващи сгради. Конференцията ще бъде открита от Министъра на инвестиционното проектиране проф. Данов, г-н Ивайло Петров – анализатор към Кабината на Президента на Република България, арх. Георги Коларов – Председател на Българския съвет за устойчиво развитие и проф. д.пс.н. Галя Герчева – ректор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

В рамките на събитието Михаел Клински от Австрийската енергийна агенция ще представи австрийския подход при създаването на национална стратегия за реновиране на съществуващия сграден фонд и инструментите за преминаване към сгради с почти нулево енергийно потребление. Ще бъдат представени национални и регионални програми за жилищно подпомагане, новата австрийска платформа "Klima”, както и сертификационните системи и най-добрите примери за сертифицирани проекти за обновяване в Австрия.

Мартин Проьозлер – член на Борда на директорите от Немския съвет за устойчиво строителство ще запознае аудиторията с професионалната експертиза и опит от Германия в реновирането на съществуващия сграден фонд.

Българският съвет за устойчиво развитие ще представи съвместната си работа с правителството по създаването на Национална сертификационна система, базирана на най-добрите европейски практики.

В рамките на форума ще бъде представена и новата Магистърска програма „Устойчиво градско развитие”, реализирана от Българския съвет за устойчиво развитие и Архитектурния факултет на Варненския свободен университет.

Водещи компании и международно признати експерти ще участват в семинарите със студенти на Варненския свободен университет за представяне на иновативни технологии и решения за устойчиво обновяване и реконструкция на сгради. Ще бъдат представени европейски и национални политики за устойчиво строителство.

Категория: Събитие | Преглеждания: 265 | Добавено от: admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: