Нагрaдените от конкурса „Златен отвес“ 2013 - 31 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 31 » Нагрaдените от конкурса „Златен отвес“ 2013
21:11
Нагрaдените от конкурса „Златен отвес“ 2013
До конкурса „Златен отвес” 2013 бяха допуснати строителни обекти, изпълнени на територията на България, които са завършени и предадени с акт 15 до 30.10.2013 г. Другото условие бе до този момент те да не са участвали в надпреварата. Проектите се оценяваха по четири показателя – качество на СМР, прецизност при спазване на технологиите и детайлите на сградата, съответствие с проекта и функционална пригодност, индивидуалност, възстановяване, както и усъвършенстване на градската среда.Вестник „Строител” бе официален медиен партньор на събитието във Варна


„Виде Груп" ООД спечели голямата награда на конкурса „Златен отвес" 2013

Фирма „Вида груп" ООД спечели голямата награда в XII издание на конкурса за строителство и реконструкция „Златен отвес”, организиран от ОП на КСБ – Варна. Освен че получи престижното отличие за своя проект ваканционен комплекс Long beach resort & spa в кк „Шкорпиловци”, община Долни чифлик, компанията се нареди на първо място и в oспорваната втора категория обекти – „Хотели и ваканционни комплекси”.


„Руд – Варна” АД спечели първо място в първа категория обекти – „Жилищни сгради – многофамилни и еднофамилни”, за своята постройка със смесено предназначение, намираща се на ул. „Академик Андрей Сахаров” 15 във морския град.


В следващата категория – „Хотели и ваканционни комплекси”, „Руд – Варна” АД се нареди на втора позиция след „Вида груп” ООД и проектът им ваканционен комплекс Sunny seasons в Бяла.


Третото място зае „Планекс” ООД с хотелски комплекс „Интернационал” по плана на кк Златни пясъци.


В трета категория обекти – „Административни, офис, промишлени и търговски сгради”, първа награда бе за „Комфорт” ООД за строителството на „Парадайс център” в София.


На второ място се нареди „Ай Ви Сейлингс” ООД, които са подизпълнители на „Аргогруп Екзакт” ООД за проекта търговски център „Домко” във Варна,


а на трето – „Планекс” ООД за сграда за търговия на едро с лекарствени продукти в готов пакетиран вид.

„Експрес гаранцион” ООД със своя ансамбъл от развлекателни атракциони, разположени на територията в комплекса „Топола Скайс”, се нареди на първо място в четвърта категория – „Спортни и развлекателни обекти, обекти в социалната сфера, образованието и здравеопазването”. На втората позиция се нареди „Лъки 2006” ООД със строителството, рехабилитацията и модернизацията на Русенската опера.


Третото място бе отново за „Планекс” ООД с техния проект на център за настаняване от семеен тип в Търговище.


Както и в предишните, така и в последната пета категория – „Обекти на инфраструктурата и благоустройството”, конкуренцията бе сериозна. „Пътища и мостове” ООД успя да заеме първо място за реконструкцията и електрификацията на жп линията Свиленград – турска граница. С минимална разлика „Стимекс” ЕООД е на втора позиция с обекта „Пътнически терминал 2” на летище Варна,


следван от „Призма ЕС” ООД за проекта „Асеновград – свещена порта на
Родопите”.

 

Инж. Пенко Стоянов, председател на комисията по номинацията и избора на наградите от конкурса: Целта e да насърчим най-добрите фирми

Инж. Стоянов, каква е същността на конкурса „Златен отвес”?

Тя е да се направи рекапитулация за изминалия период на дейността и успехите, постигнати от членовете на ОП на КСБ – Варна. Другата важна цел е да се насърчат най-добре работилите фирми.

Конкурсът е разделен на няколко категории в зависимост от различните видове строителни обекти. На най-добрия се присъжда „Златен отвес”, а тези, събрали най-много точки във всяка отделна група, също печелят награди.

Провеждането на това строително съревнование е добър повод всички да се съберем на димитровденската трапеза, малко след празника, да направим обобщение на работата си, а също така да поговорим за дейността на Камарата и Областното представителство във Варна.

Какво беше новото в тазгодишното издание на надпреварата?

През 2013 г. обединихме някои от категориите, за да може да се повиши конкуренцията. Това се оказа полезно. Журито видя, че имаше сериозно съревнование в две от категориите. Именно в най-конкурентната от тях – „Хотели и ваканционни комплекси”, беше излъчен и носителят на приза „Златен отвес” за тази година.

Как ще коментирате надпреварата в отделните категории?

„Руд – Варна” АД, която досега не беше печелила награда в конкурса, успя да вземе престижното отличие в първа категория – „Жилищни сгради – многофамилни и еднофамилни”. Тeхният обект се наложи над проекта на „Комфорт” ООД. От „Руд – Варна” АД се заеха с нелеката задача да обработват със собствени сили цял микрорайон. Те успяха да подобрят урбанизацията и градската среда в него, която беше доста занемарена по ред причини. Това силно натежа в тяхна полза при решението на комисията.

Във втората категория – „Хотели и ваканционни комплекси”, конкуренцията отново бе много силна.

Колегите от „Вида груп” ООД, които спечелиха и „Златния отвес”, се престрашиха да бъдат първи в курорт, за който през последните 10-15 години само се говореше, но не се вършеше нищо. Именно заради това и комисията ги поощри с голямата награда.

В четвърта категория отличието бе присъдено на много сложен за изпълнение обект, какъвто колегите от „Експрес гаранцион” бяха успели да направят по наистина впечатляващ начин.

На комисията бе доста трудно да определи кой да бъде победителят в последната пета  категория. Благодарение на най-много събрани точки „Пътища и мостове” ЕООД спечелиха с реконструкцията на жп линията Свиленград – турска граница. Всички колеги от журито бяха впечатлени и се произнесоха много ласкаво както за сложната конструкция на моста над р. Марица, така и за цялото трасе.


Категория: Събитие | Преглеждания: 760 | Добавено от: admin | Тагове: отвес“, „Златен, от, 2013, Нагрaдените, конкурса | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: