Най-големият спортно-възстановителен комплекс на Балканите ще бъде изграден в Бургас - 3 Септември 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Септември » 3 » Най-големият спортно-възстановителен комплекс на Балканите ще бъде изграден в Бургас
13:56
Най-големият спортно-възстановителен комплекс на Балканите ще бъде изграден в Бургас


Най-големият спортно-възстановителен комплекс на Балканите ще бъде изграден в Бургас. Той ще се реализира чрез публично-частно партньорство, като възложител е Българската федерация по борба въз основа на предварителен договор за учредяване на право на строеж между нея и община Бургас.Проектът за комплекса очертава три зони според функциите им: спортна, развлекателна и хотелска. Към първата принадлежат закрит плувен басейн с размери 25×15 м, открит с олимпийски размери (50×25 м) и кула за скокове във вода, открита площадка за сухи тренировки към открития басейн, многофункционална зала 1 за игри с топка, многофункционална зала 2 за игри с топка, зала за борба, тренировъчна зала, център за обща физическа подготовка и фитнес, спортномедицински и възстановителен център. Развлекателната зона включва търговски площи, заведения за хранене, кътове за деца, боулинг, билярд и електронни игри. Хотелската част ще разполага освен със стаи за настаняване и с ресторант, лоби, панорамна сладкарница, конферентни, заседателни, изложбени зали.Стойността на инвестиция е около 38 милиона лева, а срокът за изпълнение и завършване на обекта - 24 месеца,който стартира през 5.11.2012г.Парцелът се намира в к-с „Славейков". На североизток и на югоизток граничи с парк, на югозапад с ул. „Я. Комитов", а на северозапад с ул. „Л. Маджаров". Теренът има средна денивелация в посока север-юг 5 м. Комплексът е осигурен с пешеходни и автомобилни подходи. Пешеходните са, както следва: 2 от североизток, 1 от югоизток и 2 от югозапад. За всеки корпус е предвиден вход, като в същото време е осигурена топла връзка между отделните части на комплекса. Достъпът на посетители с автомобили ще се осъществява от улиците „Л. Маджаров" и „Я. Комитов". Осигурена е вътрешна улица, която преминава от североизток и югоизток и дава достъп до корпусите, паркингите, пожарните пътища. Тя ще е еднопосочна – от ул. „Л. Маджаров" към „Я. Комитов". Ще има два аварийни вход-изхода към ул. „Л. Маджаров" за пожарни автомобили и техника. Проектирани са подземен и надземен паркинг за посетителите, които ще се придвижват към горните нива чрез стълбища и асансьори.


Комплексът ще бъде изграден от седем корпуса,открити спортни съоръжения – басейн с кула за скокове и площадка за сухи тренировки, комуникации. Поради естествената денивелация на терена корпусите са проектирани с разлики в нивата, които ще се преодоляват със стълби, рампи и асансьори. За всеки е осигурен вход отвън и през подземния паркинг. Ще е възможно и преминаването от корпус в корпус и на етажните площадки. Откритите спортни съоръжения са в северозападната част на парцела във вътрешната зона на комплекса. Той ще разполага и с благоустроени и озеленени площи на ниво терен, оформени като градини и алеи. Особено внимание е обърнато на това, като са предвидени и озеленени покриви, тераси, фоайета.

Седемте корпуса ще бъдат изградени с фундаментни плочи.


Сградите на комплекса ще са скелетно-гредови, стоманобетонни с носещи елементи колони и шайби. Покривните конструкции на спортните зали, закрития басейн и корпус В ще са метални ферми, покрити с термопанели. Покривите на останалите сгради и елементи от комплекса са стоманобетонни с битумна ходроизолация с посипка. Дограмата на хотела се предвижда да е PVC със стъклопакет, а за останалите части на комплекса ще се използва алуминиева с непрекъснат термомост и стъклопакет, като голяма част от витрините са оборудвани със слънцезащитни приспособления (ламели, щори). Ограждащите стени ще се изпълняват от решетъчни тухли с топлоизолация от EPS, а преградните стени вътре в сградите – от тухли, системи гипсокартон, монтажни преградни стени и витрини с конструкция от алуминиеви профили.

Предвижда се изграждането на инсталация за питейно-битово осигуряване на комплекса, пожарогасителна инсталация, система от пожарни хидранти в УПИ, спринклерна инсталация за подземния паркинг. За басейните ще се изградят необходимите съоръжения за циркулация, филтрация и обеззаразяване на водата.


Според идейните проекти гореща вода за битови нужди ще се осигурява от котелно, разположено в сутерена, и соларни панели на покрива. Обектът ще се захранва от два независими източника.

Категория: Строителство | Преглеждания: 1098 | Добавено от: admin | Тагове: Най-големият, Бургас, комплекс, изграден, спортно-възстановителен | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: