Нова спортна зала отвори врати в Шумен - 23 Септември 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Септември » 23 » Нова спортна зала отвори врати в Шумен
16:01
Нова спортна зала отвори врати в Шумен

Нова многофункционална спортна зала в СОУ „Йона Екзарх Български" в Шумен бе официално открита в края на миналата седмица. Модерното съоръжение струва един милион лева, които бяха целево отпуснати на училището от МОН. Такива средства бяха отпуснати общо на 10 училища в страната.


Проектът на спортната зала е на арх. Валери Колев, а изпълнител на строителните работи бе „Прис" ООД.

Залата е с размери: 35 м /дължина/, 22 м /ширина/ и 10 м /височина/. Тя е предназначена на няколко вида спорт – баскетбол, волейбол, тенис на корт, футбол на малки вратички, както и хандбал. Съоръжението разполага и с модерни съблекални и сервизни помещения. Едно от интересните решения на екипа, изградил залата са парапетите на главния вход. Архитект Валери Колев и фирмата изпълнител са запазили старите перила на физкултурния салон и сега те са монтирани на входа на новата зала. За зрителите са предвидени 70 седящи места. Отоплението и вентилацията са решени със съвременна швейцарска система. Чрез изградената топла връзка от училището се влиза направо в залата.


Лентата на новата зала, изградена на мястото на стария физкултурен салон, прерязаха кметът на Шумен Красимир Костов, началникът на Регионалния инспекторат по образованието доц. Добромир Добрев и директорът на училището Валентина Тодорова. На церемонията по отриване на залата присъстваха още зам.-кметовете Иван Йонков и Живка Тонева, председателят на общинския съвет проф. Георги Колев, общински съветници, представители на фирмата, изпълнител на проекта, бивши възпитаници на училището.

Красимир Костов приветства ръководството на училището, проектанта и строителите и заяви, че подобна сграда е нужна на града. Той пожела успех на всички, които ще ползват новата придобивка.

Възпитаници на училището поздравиха гостите, а спортисти от горните класове предадоха символична щафета на първокласниците с пожелание да продължат традицията да постигат нови спортни успехи.

Залата все още няма издаден акт 16, защото предстоят още довършителни работи. Допълнителни общински средства ще трябват и за преасфалтиране на площадката пред залата.

Категория: Строителство | Преглеждания: 460 | Добавено от: admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: