Проект "Дестинация Рила" e новият ски център - 28 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 28 » Проект "Дестинация Рила" e новият ски център
15:28
Проект "Дестинация Рила" e новият ски център
Българо-френският проект "Дестинация Рила" предвижда изграждането на ски център със 155 км писти, аква център, голф център и атракцииФренската хотелиерска група Accor, международният оператор на ски курорти PGI Management, българското строително дружество "Маркан" и други компании са готови да инвестират в бъдещ скикурорт, който ще се намира между Сапарева баня и село Говедарци, пише "Капитал Daily" в днешния си брой. Сред партньорите са още Schneider Electric, както Cluster Montagne - асоциация, обединяваща големите планински инвеститори във Франция.

Проектът е на обща стойност 550 млн. евро. Идеята е в начален етап и още няма реално внесен проект за разглеждане от държавни институции, но в подготовката вече са вложени 1 млн. евро, информира изданието.

Българо-френският проект "Дестинация Рила" предвижда изграждането на ски център със 155 км писти, аква център, голф център, както и 80 други видове занимания за туристи. Местата за настаняване ще бъдат разположени в отделни селища, а хотелите ще са с между две и пет звезди. Целта е курортът да работи през всички сезони и да посреща над 200 хил. посетители годишно. За сравнение - във всички ски курорти в България почиват около 330-350 хил. туристи на година.

Инвеститорите предвиждат в курорта да бъдат въведени и първите в България зони, свободни от автомобили. В бъдещия курорт - до шест години, ще се открият над 8 хил. работни места.
Изданието припомня, че в края на миналата седмица в интервю зам.-министърът с ресор туризъм Бранимир Ботев е споменал за подготвяна инвестиция в размер на 650 млн. евро в българския туризъм, без да даде каквито и да било подробности.

Категория: Проекти | Преглеждания: 373 | Добавено от: admin | Тагове: проект, център, Рила, дестинация, ски, Новият | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: