Първа копка на многофункционална спортна зала в Свиленград - 25 Септември 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Септември » 25 » Първа копка на многофункционална спортна зала в Свиленград
14:57
Първа копка на многофункционална спортна зала в Свиленград

Първа копка на многофункционална спортна зала в Свиленград направи колективът на общинския отдел „Местно икономическо развитие, проекти и програми”. Шампанското разбиха заедно ръководителят на отдела Светлана Динкова и нейните колеги Христина Николова, Милена Янева, Светлана Петева, Любомир Апостолов, Георги Ганчев, Десислава Михова, Огняна Тенчева и Диана Лозева. С активната си работа те допринасят най-много за успешното разработване и осъществяване на общинските проекти в полза на жителите на Свиленград.


Източник : Община Свиленград

Освещаване на основите на спортното съоръжение извърши архиерейският наместник Отец Константин. На церемонията присъстваха председателят на Общинския съвет Георги Еленков и общински съветници, кметът на общината инж. Георги Манолов, заместник-кметът Мария Костадинова, представители на спортните клубове, бележити местни спортисти, журналисти, ученици и граждани.


За първи път в историята на Свиленград тук ще бъде построена спортна зала по най-съвременна технология, отговаряща на национални и международни критерии за спорт и състезания. В нея местните спортни клубове ще разполагат освен с отлична тренировъчна база и с кабинети, съблекални и офиси. Съоръжението се изгражда от Община Свиленград по проект „Създаване на условия за спорт, пълноценен отдих и развлечение за жителите на Община Свиленград”. Финансиран е по Програмата за развитие на селските райони. Освен спортната зала в проекта е включено и изграждането на две нови спортни площадки – в кв. "Кап. Петко войвода” и до Младежки парк. В строителството на спортните обекти ще бъдат вложени 5 651 344 лева. След проведена обществена поръчка за изпълнител на строителството бе избрано дружество „ДЖИ ПИ ГРУП" ООД – София. Планира се изграждането да завърши за пет месеца.

Спортната зала ще има разгъната застроена площ 4 200 кв. м. и размер на игралното поле – 1 222 кв.м. Ще разполага с 1 100 седящи места, включително и за инвалиди. Голямата площ и височината на залата от 13 м позволяват приложението на почти всички видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, борба, бокс, карате, аеробика и други. Модерното съоръжение, което ще бъде единствено както в областта, така и в съседните райони на Гърция и Турция, ще може да се ползва за спортни срещи и състезания на национално и международно ниво.

На територията на Община Свиленград има регистрирани 17 спортни клуба, за чието финансиране ежегодно общината отделя над 200 000 лева. Над 450 спортисти в различните възрастови групи участват активно в тренировъчния процес, ръководен от 35 квалифицирани треньори. Благодарение на добрата спортна база, с която разполага градът, клубовете често домакинстват и организират различни спортни прояви и състезания от националния спортен календар.

Категория: Строителство | Преглеждания: 759 | Добавено от: admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: