Ще изграждат ли 80-метровия "Бургас Тауър" до стадион „Лазур“ в Бургас - 12 Септември 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Септември » 12 » Ще изграждат ли 80-метровия "Бургас Тауър" до стадион „Лазур“ в Бургас
14:13
Ще изграждат ли 80-метровия "Бургас Тауър" до стадион „Лазур“ в Бургас

Дали да дадат „зелена" светлина за проект, допускащ изграждането на 80-метров билдинг в „Зорница", предстои да решат бургаските общински съветници на септемврийската си сесия. На 24-ти местните парламентаристи ще гласуват докладна за обединяване на два ПУП-а в комплекса, за които фирмата „Бургас тауър" ЕООД е изявила инвестиционни намерения. Плановете на дружеството са да издигне 80-метров билдинг на мястото на някогашната горичка пред Немската гимназия. Този парцел съгласно Общия устройствен план/ОУП/ на Бургас е предвиден за изграждането на многофункционална сграда с голяма височина на застрояване.


Наименованието на инвеститора - „Бургас тауър" наведе на мисли, че карнобатският бизнесмен Апостол Георгиев е „размразил" плановете си и сменил мястото за изграждане на билдинг, който според първоначалните намерения трябваше да извие снага на мястото на бившите гаражи на „Москвич". Точното име на дружеството на предприемача, в което той е съдружник с двама турски бизнесмени, обаче е „Бургас тауърс"ООД и както се оказва, няма нищо общо с този инвеститор.

„Бургас тауър" ЕООД е учредена през юни с капитал от 500 лева. Капиталът й е еднолична собственост на регистрираното в офшорната зона Лихтенщайн „Бургас лакжъри дивелъпмънтс истаблишмънт". Управител е Румен Стефанов Лясков, който изплува като управител или член на Съвета на директорите в още 40 дружества, всички до едно от тях офшорки. Различни публикации свързват част от управляваните от него компании с арабски капитали.

В докладната се уточнява само, че сградата ще бъде с височина 80 метра/20 етажа/, плътността на застрояването ще е 90%, предвидено е и изграждането на зелени площи и подземен паркинг.

Запознати припомниха, че преди време там имаше презентиран проект за изграждането на кули-близнаци с идентични показатели. Дълго време обаче по инвестицията нямаше никакво движение. Не е изключено сега инвестицията да идва на дневен ред, след като в съседство с този имот предстои да се изгради парк „Океанариум". Източник : flagman.bg

Категория: Проекти | Преглеждания: 1512 | Добавено от: admin | Тагове: стадион „Лазур“, Бургас, Бургас Тауър, л 80-метровия, изгражда | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: