Tоварната гара във Видин с нова сграда - 24 Септември 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Септември » 24 » Tоварната гара във Видин с нова сграда
16:01
Tоварната гара във Видин с нова сграда
Новата гранична гара за товарни влакове е част от договора за изграждане на Дунав мост 2 с изпълнител испанската фирма "FCC кънстръкшън", клон България. Тя е изградена в кв. "Нов път".

Източник : Gradat.bg
Сградата се състои от две обособени части, с отделни входове към работните помещения за службите на Национална компания "Железопътна инфраструктура" и службите за граничен контрол (български и румънски) - Гранична полиция, Агенция "Митници", Ветеринарен и Фитосанитарен контрол. Сградата е предназначена за ръководството на движението на влаковете и всички оперативни работници, които имат пряк контакт с влаковете, в това число служителите на граничния контрол и други контролни служби. Тя е свързана с междинния перон с пасарелка, като осигурява възможности за достъп до перона и влаковете на трудно подвижни лица и инвалиди, преминава над всичките коловози и свързва двете страни на гарата.

Сградата е двуетажна монолитна, с долепен до нея едноетажен остъклен павилион. Застроената й площ е 667.70 кв.м, разгъната - 1332.20 кв.м.

Проектант по част "Архитектурна" е арх. Магдалена Бошнакова, по част "Конструктивна" - инж. Емил Цаков. Ръководител на проектантския колектив за новоизградения железен път е инж. Валери Котов.


Съществуващият път от северозападната страна на гаровия район е  коригиран, за да се освободи място за коловозното развитие и правилното разположение на приемното здание, край което е оформен малък площад и паркинг за 44 коли. Край коловозите е построен противопожарен път.

Категория: Новина | Преглеждания: 235 | Добавено от: admin | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: