Tуристи ще могат да посетят остров Св. Анастасия - 9 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 9 » Tуристи ще могат да посетят остров Св. Анастасия
20:48
Tуристи ще могат да посетят остров Св. Анастасия
Първите организирани туристи ще могат да посетят остров Св. Анастасия от следващата пролет. Освен туристическа дестинация мястото ще бъде използвано и за различни конференции, като вече е изградена и заседателна зала. Освен нея там има къща за гости, музей, ресторант и параклис. Сега се изгражда и малък амфитеатър, на който да бъдат изигравани различни спектакли. Любопитно място за посетители ще бъде и лекарната, в която те сами ще могат да си наберат билки и с тях да си направят чай. Алеите са изцяло възстановени с автентични камъни от острова. Реконструкцията почти изцяло направена с естествени материали.

Снимки: BurgasNews
Музеят ще бъде съставен от различни помещения, като всяка от тях ще описва различни периоди от историята на острова. Предвидено е мястото да бъде посещавано от инвалиди, като за тях е направен и асансьор в музея и специална рампа, която да позволява лесното предвижване на хората. "Искаме мястото да бъде максимално привлекателно за хора от различни възрасти. Има огромен интерес от страна на туроператорите. Получихме много позитивни отзиви от тях, а желанието им е още от тази есен да включим Св. Анастасия в брошурите им. Искаме максимално бързо да формираме пакетните цени и така те да могат да влязат още от следващото лято", сподели зам.-кметът Атанаска Николова.

Интерес към Св. Анастасия вече имат 20 турoператорски фирми. Новозакупеният кораб ще оперира редовна линия  с по 3-4 тура на ден. Той ще разполага с открита палуба, плазмени екрани и аудио система, която ще позволява на пътниците да се потопят в атмосферата на мястото още при самото тръгване. Към обиколката е предвидено да има посещение в музея, лекарната и ресторанта.  Към Св. Анастасия ще е възможно да се пътува и индивидуално, а не само чрез туристически пакети. Предвидено е да има по 50 души на обиколка, за да не претрупва с хора мястото.

Музейната експозиция се очаква да бъде попълнена и да бъдат монтирани инсталациите. В къщата за гости има две двойни стаи и една единични. На Св. Анастасия има трафопост, но е предвидено да се прекара нов кабел по морското дъно за допълнително електроснабдяване. Островът разполага и със собствено водно-пречиствателно съоръжение, което ще събира дъждовната вода.

Ресторанта ще предлагат традиционни морски и манастирски гозби, като основно място в менюто ще заемат ястията с миди, тъй като районът около „Св. Анастасия" е най-голямата естествена мидена плантация в региона. Ще се предлага и сладко от зелени смокини, за направата на което ще се използват смокини, отглеждани на място. На Острова ще се организират сватби, кръщенета, различни културни събития, тематични вечери – „пиратска", „монашеска", др. За любителите на спорта, ще се предлага гмуркане, курсове по йога, различни състезания по плуване и ветроходство
Категория: Новина | Преглеждания: 222 | Добавено от: admin | Тагове: Св. Анастасия, Да, посетяt, Tуристи, остров, Ще, могат | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: