Утвърдени наши лаборатории писаха отличен на плочките на ЛЕО - Бетонови изделия - 21 Февруари 2014 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2014 » Февруари » 21 » Утвърдени наши лаборатории писаха отличен на плочките на ЛЕО - Бетонови изделия
12:40
Утвърдени наши лаборатории писаха отличен на плочките на ЛЕО - Бетонови изделия
Утвърдените български лаборатории за изпитване на строителни изделия писаха отличен на плочите, с които бургаският завод ЛЕО - Бетонови изделия кандидатства за площад "Тройката".
Това са Изпитвателният център по строителство (ИЦС) при Научноизследователския строителен институс (НИСИ) и Университетската строителна изпитвателна лаборатория при Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Двете лаборатории са акредитирани по Българския държавен стандарт. Техните становища са решаващи за пускането на всички видове строителни изделия на пазара.Плочите на бургаския производител бяха изпратени за проба в края на миналата година.
"Независимо, че ЛЕО - Бетонови изделия разполага със собствена лаборатория, в която всяка партида преминава изпитвания, поискахме становище от независими експерти. Едното изпитване бе по наша заявка, а другото - по заявка на фирмата, която изпълнява строителството на "Тройката". Винаги сме държали на качеството и смятам, че бургазлии заслужават да стъпват по улица, изработена от утвърден местен производител. Не съм се съмнявал, че нашите изделия ще отговорят на всички критерии, защото в последните пет години сме на челни позиции в страната по производство на бетонови изделия, а от 2011 г. имаме и най-модерния изцяло автоматизиран завод", обясни Иван Димитров, управител на ЛЕО - Бетонови изделия.


Площадът пред новата спортна зала в Ботевград е с плочки на ЛЕО

За изпитванията са изпратени бетонни плочи тип "мити", с размери 400х400х80 мм и 200х200х80 мм. Изделията са тествани по всички правила на стандарта - дали са спазени точни размери при формата, дали отговарят на редица показатели за устойчивост на износване от атмосферни влияния.


бетонни плочи тип "мити"

Те са пробвани за мразоустойчивост при температури от минус 20 до плюс 24 градуса, на якост на опън при разцепване, както и абсорбция на вода. На всички показатели лабораториите са писали оценка "отличен" и са посочили, че изделията са от най-висок клас.
В изработката на плочите за "Тройката" са вложени най-добрите бои и химикали за здравината на бетона, внесени от Германия.

Допълнителен плюс за бургаските плочи е импрегнацията - тя не позволява водата да се просмуква в плочите и да ги разрушава. Така настилката остава суха, издържа по-дълго време и не се хлъзга.
Ценова листа 

Категория: Материали | Преглеждания: 698 | Добавено от: admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: