Винербергер с нови керамични блокове - 21 Октомври 2013 - Cтроителен Инженер

Главна | Моят профил | Регистрация | Изход | Вход | RSS

реклама

*

Статистики

Реклама в сайта

Стани Фен

like-button.net

онлайн радио

Онлайн Радио Избери радио и кликни „Слушай?

БГ


Времето

Нашата анкета

Каква е вашата професия
Общо отговори: 169

Търси

Главна » 2013 » Октомври » 21 » Винербергер с нови керамични блокове
19:39
Винербергер с нови керамични блокове
От 16-ти до 22-ри октомври 2013 г. посетителите на есенното издание на Стройко 2000 ще могат отблизо да се запознаят с новостите в продуктите и услугите на Винербергер и Тондах, да зададат своите въпроси и да поставят своите проблеми.


„Винербергер и всички фирми от групата на Винербергер предлагат цялостни решения за построяването на един дом, а не просто тухли, керемиди, тръби и настилки". Така в нарочна пресконференция на организаторите на Стройко 2000 инж. Цанко Миланов представи двете фирми Винербергер и Тондах, които участват отново под един покрив на изложението.

 

Най-новият продукт на Винербергер - Porotherm 38 N+F Hi – засега единствената възможност да се изгради дом с монолитни керамични стени и да се изполват всички естествени свойства на глината – дълговечност на материала, акумулираща способност и естествено регулиране на микроклимата е звездата на продуктовата палитра на фирмата. Всички решения за стени на Винербергер са разработени спрямо трите основни изисквания към един строителен материал, залегнали в цялостната стратегия на компанията - здравословност и екологичност, икономичност и енергийна ефективност.

за информация : Wienerberger Bulgaria

Техническа характеристика

 
размери (LxBxH)в mm 250 x 380 x 238
Дебелина на стената в cm 38
тегло в kg 17,2
плътност kg/m³ 750
Топлопроводимост λ 10 dry W/mK 0,14
Шумоизолация в dB 42
Якост на натиск N/mm² 7,5
Брой на m² 16
Брой на m³ 42
Количество разтвор l/m³ 50
Брой е палет 60


При работа на обекта с Porotherm 38 N+F Hi :

- Препоръчително е рязането на блоковете да става с машини за мокро рязане, като се
използват дискове, предназначени за порьозна керамика.

- При зидане нивелирането на блоковете в редовете на зида да става единствено с гумен чук и да се изпълнява с повишено внимание, за да се избегне нарушаването на целостта на блока от прекалено силен удар.

- При изрязване на инсталационни канали и отвори да се работи само с подходящи за тухли с кухини от високо - порьозна керамика електрически инструменти, да не се работи на ударен режим. Да не се допуска ръчното оформяне на отвори и канали чук и длето).

- При закрепвания в стени, изпълнени от Porotherm 38 N+F Hi да се използват единствено крепежни средства, подходящи за тухли с кухини от порьозна керамика, като внимателно се следват указанията на производителите на крепежи. За по-леки окачвания (корнизи,осветителни тела, аксесоари и др.) са подходящи механични дюбели с по-дълга разширяваща се втулка, за да премине през повече вътрешни стенички; при по-тежки окачвания (стенни шкафове, етажерки, електрически уреди и т.н.) е препоръчително да се използват инжекционни дюбели или да се предприемат допълнителни мерки (напр.метални конструкции, преразпределящи товара от окачванията на по-голяма площ).

Категория: Съвети | Преглеждания: 512 | Добавено от: admin | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: